Tips Untuk Menambah Kekuatan Sabung Ayam

cock

Jamu ampuh yang luar biasa untuk sabung ayam yang selamat dan boleh memberikan kekuatan dan penambah tenaga dan stamina menjadi lebih bagus, menjadikan ayam lebih bertenaga, galak dan agresif. jamu ini dibuat dari bahan-bahan semulajadi yang selamat untuk ayam aduan dan boleh dikatakan sangat aman dan lebih selamat daripada ubat ubatan lain seperti jenis dadah / ubat-ubatan lain.

Jamu sabung ayam ini juga boleh dikatakan sebagai ubat kuat ayam aduan penambah kekuatan sewaktu adu. Ayam aduan sewaktu dalam pertarungan yang disasarkan 5 pusingan akan banyak memerlukan tenaga yang besar kalau tidak diimbangi dengan stamina yang mencukupi bukan mustahil ayam akan menjadi cepat loya. Untuk itu ayam aduan memerlukan jamu sebagai ubat penambah kekuatan dan stamina yang disebut dengan istilah Jamu Obat Ampuh Ayam Aduan Pembawa Kemenangan. sebab kalau ayam tidak di berikan jamu dikhuatiri ayam aduan dironde ke-3 dan seterusnya akan kehabisan tenaga. Untuk itu pada kesempatan kali ini saya akan memberikan pengalaman dalam adu ayam yang nantinya boleh anda cuba sendiri dan akan anda rasakan perbezaannya setelah ayam aduan diberikan ubat jamu ayam aduan yang saya sajikan. Ayam aduan menjelang pertarungan sangat memerlukan rawatan secara intensif mulai dari pemberian makanan, kesihatan sampai ayam aduan direhatkan. Adapun untuk jamu ayam aduan juga banyak terdapat dipasaran namun Jamu Ampuh Ayam Aduan Menjelang Adu ini lebih selamat untuk ayam, lebih murah dan mampu mencapai hasil yang maksimum. Adapun cara merawat ayam menjelang adu dapat memberikan makanan sebagai jamu berupa:

Memberi Makan Ayam Aduan dengan Telur Ayam / itik

Pemberian telur ayam sebagai makanan ayam bangkok aduan merupakan dan boleh dikatakan perkara terpenting dalam merawat ayam aduan sehari-hari menjelang peraduan / pertarungan. Telur ayam atau boleh juga telur itik mengandungi bahan yang mampu meningkatkan libido. Adapun cara memberikannya telur tersebut boleh dengan mentahan jauh lebih baik berbanding dimasak duluan. Kalau ayam tidak mau memakannya boleh terus dicekokkan dan jika kesulitan dalam memberikannya telur tersebut boleh dimasak dulu direbus setengah matang baru diberikan dan jangan memasak telur dengan digoreng dengan minyak goreng sebab telur yang terlalu matang akan hilang zat libido tersebut. Cara memberikannya boleh sehari satu kali secara rutin hingga ahirnya ayam siap untuk bertarung.

Memberi Makan Ayam Aduan dengan Daging Kambing

Daging dari kambing merupakan jenis daging paling bagus dan mengandung zat meningkatkan tenaga, semangat, kekuatan dan stamina ayam aduan. Ayam aduan selepas mengambil daging kambing tersebut akan mempunyai semangat tinggi dalam bertarung, lebih aggressive, lebih terasa kuat dalam memukul dan juga lebih galak dalam gigitannya. Adapun cara memberikannya daging tersebut dengan cara yang dihiris sebesar jari ibu jari dan dicincang halus namun jangan sampai terputus untuk memudahkan dalam memberikannya. Diiris-iris kecil halus dengan tujuan supaya daging tersebut akan lebih cepat dicerna , dan berikanlah daging kambing tersebut secukupnya jangan sebahagian besar sebab boleh menambah panasnya badan ayam aduan tersebut. Cara memberikannya boleh 3 hari sekali atau 1minggu sekali dan pada masa satu hari menjelang pertarungan berikanlah daging tersebut 5 biji daging yang sebesar jari jempol.
Dalam pemberian daging kambing tersebut janganlah terlalu banyak sebab boleh menyebabkan ayam akan cepat kepanasan dan ngos-ngosan dan usahakan agar daging itu dibuat seperti diatas dengan tujuan dapat diserap dengan cepat oleh tubuh ayam aduan secara maksimum.

Memberi Minuman Ayam Penambah Tenaga

Cara memberikan minuman penambah tenaga dan stamina ini dilakukan apabila masa dalam peraduan ayam kita telah kehabisan tenaga. Dan hal ini dilakukan sebab keterpaksaan sebab jenis minuman yang secara langsung dan cepat menimbulkan semangat dan tenaga kurang terjamin keselamatannya untuk kesihatan ayam aduan dan sekali lagi dilakukan sebab terpaksa menjaga kekhawatiran ayam kita akan mengalami kekalahan. Adapun juga minuman penambah tenaga dan stamina banyak sekali diperjualbelikan, namun pilihlah minuman yang boleh sedikit lebih selamat. Untuk memberikan minuman penambah kekuatan dan stamina ayam sewaktu diadu boleh anda berikan Kratingdaeng namun belum jelas tentang kenyamanannya, Namun mampu membekal tenaga dan stamina ayam aduan sewaktu bertarung dimenit-minit akhir / dironde 4 hingga 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *